Eetbaar landschap

Eetbaar landschap

Oneindig veel mogelijkheden

Eetbaar landschap krijg je door het groen in de omgeving – denk aan tuinen, plantsoenen en parken, maar ook velden, bossen en landgoederen – grotendeels in te richten met planten waarvan je een eetbaar product kunt oogsten.

Voedselbos

Voedselbos

Het dichtste bij een natuurlijk bos
Boslandbouw

Boslandbouw

Bomen en struiken met gewassen of vee
Boomgaard

Boomgaard

Een rijke mix van soorten en rassen

Een enorme diversiteit

Voor elke plant in je directe omgeving bestaat wel een vergelijkbaar alternatief die tevens een eetbaar product levert. Denk hierbij niet alleen aan fruit en noten, maar ook aan eetbaar blad, stengels, knollen, wortels, zaden en eetbare bloemen,

Door de enorme diversiteit aan (eetbare) planten die de aarde rijk is, zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Dat maakt het inrichten van eetbaar landschap, precies afgestemd op de wensen en doelen van de betrokken partijen, een leuke uitdaging die wij graag aan gaan.

Slim ontwerp, vele functies

Met slim ontworpen eetbaar landschap produceren we niet alleen voedsel; we verbeteren de bodem, leggen koolstof vast, en we bufferen water in tijden van droogte of hevige regenval. Bovendien bevorderen we de biodiversiteit en creëren we een mooie, leerzame en inspirerende plek om te beleven en samen te zijn.

Natvise kan invulling geven aan iedere vorm van eetbaar landschap en indien gewenst ook nieuwe vormen bedenken. Om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden, klik bovenaan op één van de iconen van de meest voorkomende vormen.