Voedselbos Thuishaven

Voedselbos Thuishaven

2 hectare op een biologische boerderij in Zeewolde

Met twee hectare voedselbos op zijn biologische boerderij wil boer Jeroen laten zien dat voedselproductie, natuurontwikkeling én persoonlijke ontwikkeling prima samen kunnen gaan.

Aandacht voor elkaar én voor de natuur

Boer Jeroen heeft zijn conventionele melkveehouderij ingeruild voor de biologisch-dynamisch akkerbouw, en is tevens coach persoonlijke ontwikkeling. Met zijn bedrijf Thuishaven zet hij zich in voor duurzame voedselproductie, en het schenken van echte aandacht en zorg aan elkaar. Bovendien voelt hij een verantwoordelijkheid om iets voor de sterk achteruitgaande natuur in het boerenlandschap terug te doen. Een voedselbos was dus een logische stap.

Leerzame samenwerking

De samenwerking met Jeroen was bijzonder prettig vanaf het begin. Niet alleen door de goede omgang, maar ook omdat er veel van elkaar te leren viel. Jeroen zijn boerenachtergrond en mijn ecologische achtergrond vulden elkaar goed aan. Extra leuk is dat de aanplantdag van het voedselbos samenviel met opnames voor Typisch Zeewolde, hier te zien, waarin Jeroen zijn bijzondere verhaal mocht vertellen.