Recreatiepark Rockanje

Recreatiepark Rockanje

1 hectare eetbaar landschap met ecoverblijven

Een nieuw en fris recreatie concept wat ontspanning en comfort samenbrengt met op een milieuvriendelijke en gezonde manier van de natuur genieten.

Welige weelde

Voor dit unieke recreatie concept hebben we het landschap ontworpen in samenwerking met Paul De Graaf Ontwerp & Advies, Moestuinman en Grouner Architecten.

14 ecoverblijven, passief verwarmd en gebouwd met milieuvriendelijke materialen, zullen omgeven worden door een welige weelde van eetbare bloemen, kruiden, struiken en bomen. Iedereen, van jong tot oud, met of zonder huisdier, valide of minder valide, kan hier komen genieten van de natuur in al haar rijkdom.

Verschillende biotopen

Naast een individuele ruimte per huisje met een unieke keur aan soorten die jaarrond iets oogstbaars bieden, is het park in verschillende biotopen opgedeeld met ieder zijn eigen kenmerkende eetbare beplanting. Zo is er een dicht en wild woud, een halfopen mediterraan bosstruweel, een fruitgaard, een open Engels park, en een gerenoveerde kas met een groene passage van subtropische planten.

Uiteraard mogen de natuurvijvers niet ontbreken, met een ge├»ntegreerd aaneengesloten systeem van wadi’s waar de overvloed van het opgevangen regenwater in uitkomt.

Plukroute

Vanuit alle gemeenschappelijke voorzieningen is er tevens toegang naar de plukroute waar jong en oud met plezier een rondje door het hele park kan maken om allerlei lekkernijen te plukken en proeven. Hierdoor wordt het ontdekken en verbinden tussen mensen en natuur extra benadrukt en op een gezellig manier beleefd.